לימודי מדעי המחשב
מוסדות לימוד ללימודי מדעי המחשב
מה זה מדעי המחשב?
כולנו יודעים לתפעל מחשב מגיל 0, אולם יש הבדל מהותי בין שימוש במחשב או בסמארטפון, לבין תכנות מתקדם של מערכות מיחשוביות. תחום מדעי המחשב נועד על מנת להעניק לסטודנט את המומחיות והידע התיאורטי והמעשי כדי לפתח את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בעולם. תואר במדעי המחשב עוסק תחילה ביסודות התיאורטיים של המחשבים, כאשר תחילה לומדים להבין כיצד המחשבים הפשוטים ביותר עובדים. בהמשך לומדים הסטודנטים לפתח אלגוריתמים ופרוטוקולים שישמשו אותם בפרקטיקה של היומיום בעבודה בחברות ההייטק לאחר התואם.
אפשרויות תעסוקה
מדעי המחשב הינו המקצוע עם הביקוש הגבוה ביותר בתעשייה לבוגרים מוכשרים. בוגרים אלו נדרשים לדעת כיצד לתחזק, לבנות, לתכנת ולגשת למערכות מידע ומחשבים שונות. בוגר מדעי המחשב יודע כיצד להתייחס למידע שמקודד בביטים ובבייטים על גבי זיכרון המחשב. התפקידים הראשוניים של הבוגרים הם לרוב כמתכנתים זוטרים, אלא אם יש לבוגר רעיון מנצח לסטארט אפ. בהמשך עולים בדרגות הניהוליות למנהלי צוותים ויכולים להגיע לדרגות בכירות ביותר בארגונים טכנולוגיים. בוגרי מדעי המחשב נמצאים בכל ארגון, אף בארגוני ממשלה ובבנקים.
תנאי קבלה
כדי להתקבל למסגרת מדעי המחשב יש להגיע עם ציונים גבוהים בבגרויות באופן כללי, ובפרט בתחום המתמטיקה והפיזיקה. גם ציון פסיכומטרי נדרש בדרך כלל, למרות שיש מסגרות שניתן להתקבל אליהן ללא פסיכומטרי. מועמדים לתואר ראשון במדעי המחשב יהיו אלו שלמרות שיתכן שלא היה להם השכלה קודמת במחשבים, הם בעלי רקע בסיסי בתפעול ותחזוקה של מחשבים, ויתכן גם בתכנות. אם אתם לפני התואר כדאי לכם להכיר כמה משפות התכנות כגון ג'אבה, PHP, פייתון ו-C++. ניתן לשלב את לימודי מדעי המחשב עם מקצועות נוספים כמו מתמטיקה, הנדסה ומערכות מידע.
סרטון על לימודי מדעי המחשב
מה לומדים בלימודי מדעי המחשב?
- מבוא למדעי המחשב ושפת Java
- שפת C
- מבני נתונים ומבוא לאלגוריתמים
- תכנות מערכות
- אוטומטים ושפות פורמליות
- מתמטיקה
- מערכות ספרתיות
- ארגון המחשב
- מערכות הפעלה
- מבוא לתורת החישוביות והסיבוכיות
- אלגוריתמיקה
- מערכות בסיסי-נתונים
- עקרונות פיתוח מערכות מידע
- משוואות דיפרנציאליות
- אנליזה נומרית
- בינה מלאכותית
- רשתות תקשורת מחשבים
- שפות תכנות
תן ליועצי הלימודים שלנו לחזור אליך